Ontgroenen 5 René Staakman

René Staakman pakt ook de fietsborden aan bij de grote schoonmaak


Afgelopen zaterdag gingen de VVD-raadleden in Zoetermeer aan de slag om groen aangeslagen straatnaambordjes schoon te maken. Het weer voorkwam dat het schoonmaakvirus zich breed door de stad verspreidde. Wordt zeker vervolgd…

Bij een gevoelstemperatuur van ruim onder nul gingen Zoetermeerse VVD-politici zaterdag aan de slag om groen aangeslagen straatnaambordjes en verkeersborden een poetsbeurt te geven. In Dorp, Seghwaert, Noordhove, Buytenwegh en andere plekken.

Helaas deed het goede voorbeeld nog niet direct goed volgen. En helemaal ongelijk hadden de thuisblijvers niet. Schoonmaken doe je in het voorjaar en deze zaterdag was het nog écht winter….. Na twee of drie borden waren de vingers door en door koud. VVD-raadslid Anke van As: “Het idee was goed, maar de timing zat wat tegen. Dit roept om een vervolg!.

In de winkelcentra Seghwaert en Noordhove werd ook zwerfvuil geruimd. Dit is een maandelijkse VVD-traditie. Elke maand komen andere centra aan de beurt. Voor april staan de centra in Buytenwegh en De Leyens op de rol.

In Seghwaert en Noordhove viel het dit keer overigens wel mee met de hoeveelheid zwerfvuil. VVD-raadslid René Staakman: “Dat de gemeente wat minder geld heeft voor het onderhoud hoeft niet te betekenen dat de stad dan maar moet verrommelen. Dat hebben we met z’n allen samen in de hand. Als onze maandelijkse actie maar een paar mensen aan het denken zet, dan helpt dat al.”.

-advertenties-

-goede doel-