boomfeestdag 2

boomfeestdagOp de Nationale boomfeestdag hebben kinderen van De Spelevaert op het speelplein een lindeboom geplaatst. Natuurspeelplek De Vrijbuiter in Oosterheem heeft in 2011een prijsvraag gewonnen en van het prijzengeld hebben groepen 5 van de Da Vinci school  wilgenhutten, een wilgenbosje en hazelaars aangeplant. De Da Vincischool deed mee met het ontwerpproces en deze groep heeft twee jaar geleden tijdens de boomfeestdag ook al verschillende wilgenstruiken geplant.

Groepen 5 t/m 8 van De Jacobsvlinder hebben rondom hun schoolplein bij hun nieuwe school rozenstruikjes aangeplant. De komende weken zal meer groen geplant worden o.a. met vlinderstruiken, zodat de school straks in een mooie groene omgeving ligt.

Het thema is ‘Bomen maken Gezond’. Iedereen heeft bomen in de buurt: in de tuin, de straat of in het park. Bomen in steden en dorpen zorgen er voor dat burgers zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen, minder gestrest. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Maar uiteraard zorgen bomen voor zuurstof en voor heerlijke voedzame vruchten.

-advertenties-

-goede doel-