WaterpompWethouder Hans Haring (Milieu) heeft de eerste openbare drinkwatertap in Zoetermeer in gebruik genomen. Hij deed dat samen met de adjunct-directeur van drinkwaterbedrijf Dunea, de heer De Waal Malefijt. De nieuwe tapkraan staat in de Dorpsstraat (ter hoogte van huisnummer 114) op het plein voor restaurant De Pasta Company.

In overleg met de gemeente plaatst drinkwaterbedrijf Dunea vier openbare tapkranen. Behalve in de Dorpsstraat komt er een tapkraan in het Heempark (Oosterheem), bij de playground aan het Abdissenbos (Meerzicht) en bij de Balijhoeve (Rokkeveen). De gemeente en Dunea willen hiermee het drinken van kraanwater stimuleren en het milieu sparen.

Wethouder Hans Haring (milieu): "Drinkwatertapkranen zijn goed voor het milieu, omdat petflesjes opnieuw worden gevuld en er zo minder plastic flesjes op de afvalberg terechtkomen. Dat helpt de CO2-uitstoot terug te dringen."

De Wethouder ziet hierin een verbeteriing voor onze leefomgeving. Hans Haring stelde verder: "Bovendien is water drinken in alle opzichten gezond. Steeds meer mensen zijn te dik, waaronder veel kinderen. Water drinken bevordert de concentratie, helpt bij de strijd tegen overgewicht en is ook nog beter voor de tanden dan frisdrank. Door mensen te stimuleren om water te drinken zijn we steeds meer op de goede weg."

Of deze watertap dezelfde functie krijgt als de vroegere waterpomp, waar de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld, moeten we nog even afwachten.

-advertenties-

-goede doel-