sh-stadshart3De gemeente Zoetermeer en Unibail-Rodamco onderzoeken de komende maanden, samen met andere grote eigenaren en de winkeliers, de mogelijkheden voor vernieuwing van het Stadshart. Dit is van belang om ook in de toekomst de concurrentie met andere steden en winkelcentra aan te gaan. De ambitie is een mix van een modern, comfortabel en aantrekkelijk stads- en winkelcentrum.

Uitgangspunt hierbij is de door de gemeenteraad vastgestelde Visie Binnenstad 2030. Wethouder Bé Emmens: “We willen een complete winkelervaring bieden, hiervoor is het nodig om naar het totaal te kijken voor de vernieuwing. Zo kunnen we mogelijk winkels vergroten of verplaatsen om een thema gericht winkelgebied te krijgen. We zijn ook bezig nieuwe grote ketens naar het Stadshart te krijgen, zoals Zaza en de Primark, die in september zal openen.”

20130320 11500Het park aan de Warande moet meer bij het Stadshart betrokken worden en makkelijker toegankelijk worden vanaf het Stadshart. De gemeente zou graag zien dat ook de paviljoens aan de Warande weer in gebruik genomen worden en met een terrasfunctie deze straat een stuk bruisender maken. Wethouder Emmens: “Als we nu niets doen dan komen er geen nieuwe grote winkelketens naar Zoetermeer en zal het stadshart over een paar jaar afgeschreven zijn.”

Moderne winkels vragen om meer ruimte. Deze zou gemaakt kunnen worden door de etage boven de panden er bij te trekken, zoals al gebeurd is met de H&M. Dit zal dan ten koste gaan van kantoorruimte en/of woonruimte. Vandaar dat de gemeente met alle partijen om de tafel zal gaan zitten. Een ander idee dat uitgewerkt zal worden is de mogelijkheid om de huidige overdekte loopruimte, zoals aan de promenade, aan de winkels toe te voegen.

Een belangrijke verbetering zou ook kunnen zijn dat er een infomatiebalie komt, openbare toiletten, een baby verschoningsruimte en een doorzichtige overkapping zodat het publiek droog kan winkelen.

Wat zijn de kosten?

Geschatte financiële investering van de gemeente komt rond de 25 miljoen euro te liggen. Unibail-Rodamco en andere partijen zullen rond de 200 miljoen investeren zodat het Stadshart er zeker weer 15 jaar mee vooruit kan.

 

Kijk hier naar een korte reactie van Wethouder Emmens:

 

-advertenties-

-goede doel-