SneeuwklokjeDe astronomische lente is vandaag begonnen, al doet het weer deze week meer denken aan de winter. Toch begint ook de natuur zich al voor te bereiden op de naderende lente. De natuurgidsen nodigen u uit om het lentegevoel op te komen zoeken tijdens de eerste natuurexcursie van dit jaar.

Op zondag 24 maart start de eerste rondwandeling van dit jaar in de Natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Het thema is ‘Helemaal Lente’, kijk maar, ruik maar, hoor maar. De lente is net begonnen. Ondanks de koude winter zijn overal in de stad bolletjes te zien zoals krokusjes die in bloei komen. Ook in de Natuurtuin zijn verschillende lentebodes te zien. Schijnt de zon dan vliegen de eerste vlinders en zingen de vogels volop.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

U vindt deze en nog vele andere excursies ook bij ons overzicht :actief - excursies nu. Ook de wandelingen met de Stadsgidsen Zoetermeer, die begin april weer van start gaan kunt u vinden in dit overzicht.

-advertenties-

-goede doel-