freerunning brede school 051

Op rkbs de Spelevaert heeft Team-Hyperspeed workshops ‘Parkour/Free-running’  verzorgd in de gymzaal aan de Irisvaart. Parkour is een bewegingsdiscipline waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk van A naar B te verplaatsen. Parkourbeoefenaren laten zich hierbij niet weerhouden door obstakels  die in de weg staan! Free-running is praktisch het zelfde alleen bij deze bewegingsvorm is het de bedoeling om zo creatief mogelijk van Punt A naar B te gaan.
Bij de workshops is de basis van Parkour aangeleerd en konden de kinderen een klein beetje proeven van wat Free-running is. De workshops werden georganiseerd door Brede School Zoetermeer.

De kinderen vonden het heel erg leuk, zo houden ze plezier in de gymles!

freerunning-brede school-028 freerunning brede school 020

Momenteel is Free-running heel erg populair en wordt het door heel veel kinderen en volwassenen beoefend op straten en pleinen in de stad. Er stond een heel circuit uitgestald in de gymzaal,  waar de kinderen flink mee konden oefenen.  Het was weer een heel andere gymles met een andere manier van bewegen.

Kinderen kunnen ook twee keer vrijblijvend meedoen bij Team-Hyperspeed. Team-Hyperspeed geeft lessen voor kinderen van 6-11 jaar op de woensdag in Rokkeveen op de Groenblauwlaan 121 van 16.00 t/m 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-