goede-doelendag

Leerlingen van de duik workshop maken het duikershandgebaar  'alles in orde!'

Afgelopen vrijdag 15 maart hebben leerlingen en docenten van het Alfrink College getracht een groot bedrag bijeen te brengen voor de basisschool de Semillero de la Patria in Equador. Deze basisschool geleid door Nederlanders en gelegen aan de rand van een sloppenwijk biedt kinderen uit die wijk onderwijs en daarmee een kans op een behoorlijke toekomst. De school is bezig met een grote uitbreiding van het gebouw om meer leerlingen onderwijs te kunnen bieden. Het Alfrink hoopt een behoorlijk deel van die verbouwing te kunnen financieren.

sponsorloor 2013Daartoe werd vrijdag de Goede doelendag georganiseerd. Organisator en docent biologie Bas van der Ploeg vertelt: “Wij willen onze leerlingen enerzijds een gezellige en leuke dag aanbieden, anderzijds willen we ze ook vertellen dat onderwijs niet overal de gewoonste zaak van de wereld is, en dat het mooi is als je wat voor anderen kunt betekenen. Voor de eerste klassen organiseren wij een sponsorloop, alle tweede klassen kunnen rondjes schaatsen en de bovenbouwers krijgen de keus uit tal van mooie sportclinics en workshops, zowel binnen als buiten school.”

De sponsorloop in het Van Tuylsportpark werd gezien de weeromstandigheden een zware opgave voor de eerste klassers van het Alfrink. Tussen de sneeuwbuien door liepen de leerlingen moedig hun rondjes en verzamelden zo heel wat stempels als garantie voor een mooi sponsorbedrag. De tweede klassers draaiden hun rondjes binnen op de oval van het Siverdome en hadden dus geen last van de weeromstandigheden. De kou was echter wel spelbreker bij een van de mooiste clinics, waar aardig wat bovenbouwleerlingen zich voor hadden ingeschreven: Het golfsurfen in Scheveningen moest helaas worden afgelast.

sponsorschaatsen 2013Een andere zeer unieke workshop, namelijk het duiken, ging wel door. Dankzij de medewerking van het Keerpunt en `Dive Post` konden een aantal leerlingen kennismaken met de duiksport.  Van der Ploeg: “Het is geweldig dat de grote sportfaciliteiten van Zoetermeer als het Keerpunt,  Silverdome, Snowworld, Ayers Rock en  Racketcentrum de Leyens allemaal bereid zijn mee te werken, daardoor kunnen we leerlingen laten skiën, tennissen, ijshockeyen, kortom een keur van gave activiteiten laten aanbieden. Zij laten zich sponsoren en doen dus voor dat sponsorbedrag iets wat ze leuk vinden. Zij blij en de kinderen van basisschool de Semillero de la Patria in Equador blij. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Komende week moeten alle leerlingen hun sponsorgeld inleveren en dan kunnen we de balans opmaken. Het mooie is dat er al €5000,- ligt als opbrengst van de lichtjesavond in december.”

-advertenties-

-goede doel-