20130316 11422

Jamie, net 4 jaar oud, is heel trots op haar eigen schilderij, met lekker veel kleuren!

Zaterdag 16 maart konden grote en kleine kunstenaars terecht in het Stadshart Zoetermeer Zoetermeer. Kleine kunstenaars waren de hele dag te vinden op het Zoetermeerse 'Montmartre'. Op het schilderplein mochten zij achter de schildersezel plaats nemen en op echt doek hun eigen kunstwerk maken. De kinderen maakten ware kunstwerken met veel kleuren. Klaar? Dan kan het kunstwerk direct zonder vlekken te maken mee naar huis in een speciale doos.

20130316 11425 20130316 11436 20130316 11440
Montmartre Zoetermeer Het duo Pigalle zorgt voor een echte Franse sfeer Lekker snuffelen bij de verschillende kunst kraampjes

De Kunstmarkt 'Uit de Kunst' toont veel variatie in kunstwerken, er is keramiek, schilderkunst, glaskunst en schilderijen met reliëf. Alle kunstenaars tonen hierbij hun eigen werk en kunnen hierdoor ook het verhaal áchter de kunst vertellen!

20130316 11426Herman van van Loon vertelt graag het verhaal achter zijn kunstwerken, wandobjecten in reliëf. De 70-jarige kunstenaar uit Alkmaar verwerkt hout dat hij tijdens een bos-  of strandwandeling vindt in zijn reliëfkunst. Hij houdt niet van het 'platte werk', maar werkt altijd driedimensionaal. Vroeger werkte Herman als steenhouwer, tot hij 42 jaar geleden een ongeluk kreeg en zijn rechterarm verloor. Herman leerde zichzelf aan om te schilderen met één hand: "Wel éénhandig, maar ik ben zeker niet onhandig!" Hij geniet ervan om zijn kunst te laten zien aan het publiek en vertelt: "Ik maak wandobjecten met een basis van hout, altijd in reliëf en vaak met een doorkijkje. Het leuke is dat iedereen in mijn kunst iets anders ziet! Wat voor de één een dans voorstelt, is voor de ander een vlammenspel."

Dat zijn kunst mensen raakt blijkt wel uit het verhaal van een mevrouw, die vier jaar lang een kunstwerk niet uit haar hoofd kon krijgen. Uiteindelijk zocht ze Herman op met de vraag of dat éne kunstwerk er nog was? Dat bleek niet het geval, maar Herman had in de tussentijd weer veel nieuw werk gemaakt zodat de mevrouw tevreden naar huis ging met haar nieuwe wandobject. Op de site van Herman van Loon kunt u nog meer lezen en bekijken over deze kunstenaar: hermanvanloon.nl

-advertenties-

-goede doel-