2013 0312008

Het convenant werd dinsdag 12 maart ondertekend door: mw C. Aarnoudse (Politie), dhr R. Bakker (Reclassering), dhr M. Boes (Stichting Jong), mw T. van Tiggelen (Bureau Jeugdzorg Haaglanden), dhr G. Leideman (De Goede Woning), dhr R. Roskam (Stichting Mooi), mw S. Stouten (Vidomes), mw R. de Raaf (Halt), dhr R. Vooijs (Vestia) en burgemeester C. Aptroot.

 

In Zoetermeer werken de politie, het jongerenwerk en de gemeente samen bij de aanpak van jeugdgroepen. Dit gebeurt binnen afspraken die gemaakt zijn in de ‘Wijkaanpak jeugdgroepen’. Het doel van deze aanpak is om overlast en probleemgedrag tegen te gaan en om jongeren zich te laten ontwikkelen tot volwaardige en zelfstandige burgers.

2013 0312001Burgemeester Aptroot: "Met 95% van alle jongeren in Zoetermeer gaat het heel goed! Om te zorgen dat het ook met de overige 5% goed gaat ondertekenen we dit convenant. Samenwerking tussen alle partijen is eigenlijk heel logisch, maar informatie uitwisselen tussen verschillende instellingen gaat niet vanzelf.  Het convenant jeugdaanapk geeft ons de juridische basis om goed gegevens uit te wisselen tussen de diverse instanties en met elkaar de problemen aan te pakken."

Door dit convenant kunnen de politie, jongerenwerk en gemeente ook signalen opvragen bij Bureau Halt, woningcorporaties, de reclassering of Bureau Jeugdzorg. De aangesloten partijen kunnen hierdoor efficiënter samenwerken.

Er staan heldere afspraken over het delen van informatie in het convenant. De aangesloten partijen kunnen niet ‘vrij’ informatie bij elkaar opvragen. In geval van risico’s op overlastgedrag en zorgsignalen wordt informatie voor zover nodig gedeeld. Zo wordt overlast en probleemgedrag bij jongeren tijdig gesignaleerd en opgepakt en crimineel gedrag en herhaling daarvan voorkomen.

Ondertekenaars van het convenant zijn naast de gemeente, de politie, jongerenwerk van MOOI en Stichting Jong, Halt Cluster West, woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes, Reclassering Nederland en Bureau Jeugdzorg Haaglanden.

 

-advertenties-

-goede doel-