IMG 4716

Verolique workshopPalet Welzijn, Perron28, Stichting Piëzo en Lionsclub Soetermare zijn de uitdaging aan gegaan om met elkaar een gevarieerde bijeenkomst te organiseren waarin vrouwen kennis konden maken met vrouwen die in diverse beroepen werken zoals in de zorg, het onderwijs, bij de gemeente etc. Om 12.00 uur opende de wijkwethouder Bé Emmens de bijeenkomst. Mirjam van Bijnen, directeur van Piëzo, heette de grote groep aanwezigen van harte welkom, waarna het programma startte met een inleiding van Henriette Spruijt van Soetermare over het ‘nieuwe werken’. Hoe kun je je aan je afspraken houden om werk te leveren en ook in staat zijn om de kinderen van school te halen?

Vervolgens namen de vrouwen in twee rondes deel aan diverse workshops (gegeven door vrouwen van Piëzo en Soetermare) over het werken in de zorg, de kinderopvang, hoe kan ik een bedrijf starten, het werken als vrijwilliger etc. In de workshops werd gesproken over je talent, wat is je droom, waar ben je goed in……….en wat is dan de eerste stap die je kunt zetten om met je talent iets te gaan doen? Soms leidt het werken als vrijwilliger tot een betaalde baan.

De geanimeerde gesprekken tussen vrouwen van diverse culturen waren voor alle aanwezigen erg inspirerend! Vrouwen hielpen elkaar door bijvoorbeeld gebruik te maken van elkaars contacten. Ook hebben zich 7 vrijwilligers gemeld voor diverse activiteiten. Prima dus!

IMG 4730Alle aanwezigen kwamen ook letterlijk in beweging door mee te doen met een drietal latijns-amerikaanse dansen onder leiding van Flor de Vries.

Na deze afsluiting werden alle aanwezigen bedankt voor de aanwezigheid, inspiratie en inzet. Met ruim 120 aanwezigen hebben we een bijzondere 'vrouwen ontmoeten vrouwen' middag beleefd!

 

 

 

Zie ons evenementen overzicht

Alle cursussen voor u op een rij

-advertenties-

-goede doel-