20130309 11226

Leidinggevende Sandy Sierp (midden) geniet samen met leidsters en kinderen van het feest

 

20130309 11234Kinderdagverblijf Njoy in de wijk Buytenwegh werd drie jaar geleden opgericht door Annabelle de Munck en haar man. Annabelle werkte al langer in de kinderopvang en greep de kans om haar eigen dagverblijf te starten met beide handen aan: "Ik had altijd al een passie voor de kinderopvang en nu kon ik mijn droom waar maken. De locatie die we hier hebben is ook prachtig, mooi centraal gelegen in de wijk en het gebouw was perfect voor de kleinschalige opvang die mij voor ogen stond." Bij Njoy worden zo'n 60 kinderen per dag opgevangen,  in verschillende groepen. De naam Njoy is niet zomaar gekozen: Annabelle vindt het heel belangrijk dat elke dag opvang voor de kinderen een feestje moet zijn, waar ze van kunnen genieten.

Wethouder Edo Haan vertelde  bij de start van het feest: "Jaren geleden toen ik zelf in Zoetermeer ging wonen met mijn gezin kwam ik hier in ditzelfde pand om een huis te kopen. Er zat hier toen een makelaar! Nu zie ik hier om me heen jonge ouders met kinderen in dezelfde leeftijdsfase als ik toen had. In de huidige crisistijd is het voor een kinderopvang moeilijk om overeind te blijven. Het is mooi om te zien hoe Njoy bewijst dat het ook heel goed kan gaan." 

Zaterdag 9 maart vierde het hele dagverblijf feest, met vooral veel activiteiten voor de kinderen. De kids mochten hun zelf geverfde T-shirt showen in de modeshow en konden meedoen aan heel veel spelletjes. Er waren zelfs geitjes, die buiten stonden onder een afdakje, zodat zij geen last hadden van de regen. Voor de mamma's en pappa's was er een connect markt met standjes en veel informatie.

 

20130309 11217 20130309 11208
Wethouder Edo Haan neemt samen met eigenaresse Annabelle de Munck ook even een kijkje op de connect markt

Kdv Njoy is aangewezen als centrum voor voorschoolse educatie, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, met name op taalgebied kunnen hier terecht voor extra begeleiding. Het kdv werkt met het Piramide programma. Net als bij een piramide vormen vele kleine bouwstenen samen het hele bouwwerk.

Elke maand staat een thema centraal, zoals deze maand 'kleding'. De kinderen gaan op zoveel mogelijk manieren met dit thema aan de slag, er wordt bijvoorbeeld door de leidsters verteld over kleding, de kinderen mogen de lapjes voelen en onderzoeken. Maar ze gaan ook zelf op onderzoek uit, zingen liedjes over het onderwerp en gaan aan de slag om hun eigen T-shirt te verven. Ook de ouders worden betrokken in het thema, alle kinderen mogen iets van thuis meenemen om in de klas te laten zien.

-advertenties-

-goede doel-