20130308 11201

20130308 11204De kinderen van de onderbouw van SBO De Horizon uit Buytenwegh timmeren vol enthousiasme aan hun eigen voederplankje op het Oranje Nassau College aan de Clauslaan. De kinderen doen op school een project over bouwen, ze praten op school over de grote bouwmachines en maken opdrachten die met de bouw te maken hebben. De Horizon is een school voor speciaal basisonderwijs, de kinderen hebben vaak een ontwikkelings- of leerachterstand. Vooral voor deze kinderen werkt het goed om in thema’s te werken, vertellen de begeleiders van de groep, door het thema centraal te zetten zijn de kinderen gemotiveerd en worden de bijbehorende werkjes leuker om te doen.

 

20130308 11206 20130308 11205

Alle kinderen, in de leeftijd van 5 tot 8 jaar, gaan snel aan de slag. Geconcentreerde koppies en alle aandacht bij de spijker die ze in hun plankje moeten slaan! Aan het eind van de ochtend zijn de kinderen super trots dat zij hun zelf gemaakte voederhuisje mee naar huis mogen nemen.

De school heeft een goede band met het ONC, waar veel oud-leerlingen van de Horizon een plekje hebben gevonden. Contact was al snel gelegd en het ONC wilde graag meewerken aan een ochtendje klussen voor de kinderen. Het ONC vindt het heel belangrijk om techniek al vroeg onder de aandacht van kinderen te brengen, er is een tekort aan vakbekwame technici. De kinderen werden bij de timmeropdracht geholpen door 4e en 5e jaars studenten van het VM2 traject, na hun studie hebben zij een startkwalificatie voor het mbo.

 

-advertenties-

-goede doel-