003

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de Kroonappels. Samen met iedereen in het Koninkrijk gaan we op zoek naar de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven. Op 15, 16 en 17 maart kan gestemd worden op de leukste kroonappels en op 16 mei zal de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt worden.

Een bewoonster van Driemanspolder heeft besloten het project SocialSofa’s van de gemeente Zoetermeer op te geven bij het Oranje fonds om in aanmerking te komen voor een Kroon appel. Deze bewoonster is samen met een aantal andere bewoners uit Driemanspolder een SocialSofa aan het mozaïeken voor het Arianepark. Deze sofa wordt een echte prinsessensofa.

Draagt U dit project ook een warm hart toe?

Stem dan op dit initiatief op 15, 16 en 17 maart a.s. op de site van het Oranje fonds: www.oranjefonds.nl/oranjefonds/Kroonappels

031 030

Met heel veel vrijwilligers is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan  ruim 30 SocialSofa’s die Zoetermeer nu rijk is. U bent ze vast wel eens tegen gekomen, de betonnen banken die met mozaïeksteentjes tot ware kunstwerken verheven zijn.

Uren ontwerp- en mozaïekplezier zijn hier aan voorafgegaan, door jong en oud .

De nieuwste tak in de mozaïekkunst zijn de mozaïekbollen. Wijkbewoners die een stukje groen adopteren en gaan onderhouden kunnen subsidie krijgen voor een mozaïekbol. De eerste bollen zijn al aangevraagd en zullen binnenkort in het straatbeeld verschijnen!

-advertenties-

-goede doel-