Voor middelbare scholieren gaat het maken van een studiekeuze niet van zelf. Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart draagt daar graag een steentje aan bij. Samen met de decanen van het Picassolyceum is op 13 maart een beroepenavond georganiseerd voor leerlingen van 5 vwo.

De kracht van een Rotaryclub is dat leden behoren tot een diversiteit aan beroepenvelden, de zogeheten classificaties, zoals gezondheidszorg, rechterlijke macht, overheid, techniek, notariaat, accountancy, horeca, consultancy, communicatie, advocatuur,  juweliersbranche, onderwijs,  ict enz.Tijdens de beroepen-carrousel zijn deze professionals bereid om in te gaan op vragen van de leerlingen. De leerlingen hebben van tevoren op school al een keuze gemaakt voor 3 verschillende beroepen. In kleine groepjes spreken zij in 3 rondes van 20 minuten met de beroepsbeoefenaars over hun opleiding en werk.

Deze beroepenavond  is een van de activiteiten waarvoor Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart  zich sterk maakt. En daarmee  weerleggen de leden het beeld dat af en toe nog opgeld doet, dat rotary-leden oude, sigaren rokende heren zijn. Wat te denken van de succesvolle kerstpakketten-actie, in samenwerking met Stichting mensen in de minima. En natuurlijk is er ook een klus geadopteerd tijdens NL doet, de grote vrijwilligersactie op 16 maart. Dit keer bij Scouting Pocahontas.

Meer informatie leest u op www.rotary.nl/zoetermeerzegwaart

Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart

-advertenties-

-goede doel-