“We roepen alle Zoetermeerders op om hun stem te laten horen! Als genoeg mensen reageren, moet het lukken om ook de andere partijen te overtuigen dat we juist nu ons gezonde verstand moeten gebruiken”, zegt fractievoorzitter Marijke van der Meer van Zó!.

sh-centr-dobbeplasZó! Zoetermeer voert op 9 maart actie tegen de komst van het Stadsforum. De inwoners van Zoetermeer kunnen een ‘Iets-anders-doen-met-een-miljoen’-cheque van € 1.000.000,00 per jaar invullen. Op die cheque kunnen de Zoetermeerders aangeven waaraan zij het geld, dat bespaard kan worden door géén nieuw Stadsforum te bouwen, willen uitgeven.

Zaterdag vanaf 12.00 uur staat de fractie, ondersteund door leden van Zó! Zoetermeer, op het Stadhuisplein. Zó! houdt van gezelligheid in de stad en heeft het trio MOODS gevraagd om de start van de actie muzikaal te ondersteunen.

2013 03 00 Persbericht Actie Zó Cheque

Waar gaat het over?

De collegepartijen hebben begin 2010 in principe afgesproken dat er aan de Dobbe een Stadsforum wordt gebouwd. Dat is een gebouw waarin de hoofdbibliotheek en het Stadsmuseum moeten komen, samen met horeca en een ‘debatfunctie’. Deze nieuwbouw gaat de gemeente ruim een miljoen euro per jaar extra kosten.

Ondanks dit principebesluit en ondanks het feit dat er al een architect aan het werk is gezet, moet het definitieve besluit voor de bouw van het Stadsforum nog worden genomen. De afspraak is dat de gemeenteraad dit voorjaar de knoop doorhakt.

 

Standpunt Zó!

Zó! Zoetermeer heeft altijd al bedenkingen tegen dit dure en nogal onduidelijke project gehad. Nu we midden in een zware crisis zitten en overal op moeten bezuinigen vindt Zó! het helemaal niet meer kunnen.

Voor de zorg voor ouderen en gehandicapten krijgt de gemeente miljoenen minder van het rijk. Er is al 1,3 miljoen per jaar bezuinigd op het onderhoud van de stad en dat wordt steeds meer zichtbaar door het onkruid en zwerfafval op de straten. Er zijn al een zwembad en een wijkbibliotheek gesloten. Het Stadstheater en het CKC krijgen tonnen minder subsidie terwijl het voor hen juist nu heel lastig is om financieel te overleven. Het schoolzwemmen is afgeschaft, de publieksbalie van het stadhuis is op maandag gesloten etc. etc.

Van der Meer: “Het Stadsmuseum kan prima met de bibliotheek samen in het gebouw van de bieb in het Stadshart. De bibliotheek houdt steeds meer ruimte over, dus dat komt goed uit. Als de bibliotheek gewoon blijft zitten dan is ook een deel van de geplande dure verbouwingen van het Stadshuis niet nodig. Zó! vindt het echt tijd voor geZó!nd verstand.”

-advertenties-

-goede doel-