eureka

Ook dit jaar brengt het Picasso Lyceum weer een grote theatervoorstelling op de planken. Er werken ruim 100 leerlingen voor en achter de schermen mee aan de voorstelling Eureka, die zich afspeelt in het Griekenland van heel lang geleden. Eureka vertelt het verhaal van Andromeda die gaat trouwen met haar grote geliefde Perseus. Helaas voor haar is het koninkrijk dat haar moeder Cassiopea al jaren in haar eentje probeert te leiden bijna bankroet. Ondertussen probeert de slechte Polydektes ook nog eens zijn macht te vergroten door Perseus op een onmogelijke missie te sturen naar Medusa. Als vervolgens drie Griekse Goden ook nog van de Akropolis naar het paleis afdalen voor de bruiloft is het einde zoek.

Het Picasso Lyceum zet met de voorstelling Eureka de lange traditie van schooltoneel voort.

“Het bijzondere aan ons schooltoneel is, dat iedere leerling welkom is”, vertelt coördinator John Deelen. Het Picasso Lyceum werkt zonder audities en dat zorgt ervoor dat er jaarlijks ruim 90 leerlingen, verspreid over twee spelersgroepen, op het toneel van het Kwadrant Theater staan.

“Laagdrempelig toneel voor iedereen die wil, maar wel een kwalitatief sterkte voorstelling, daar gaan we voor”, vult Tarim Suurland aan, die samen met Laura Hehenkamp voor de regie zorgt. Door de samenwerking met theaterproducent Greg & Baud Productions kunnen de leerlingen in een prachtig decor, met mooie theatrale beelden ruiken en proeven aan het theater.

“Het is geweldig om te zien hoe negentig leerlingen van klas 2 mavo tot en met 6 gymnasium zo’n plezier hebben in het maken van een gezamenlijke voorstelling”, besluit John Deelen. Tijdens de voorstellingenreeks zal ook de Picasso-schoolband Caspios (die onlangs nog in de prijzen viel) optreden. Eureka is van 14 t/m 17 maart in het Kwadrant Theater te zien. Kaarten a €6,- kunnen gekocht worden via www.picasso-lyceum.nl

Kijk hier naar een impressie van het toneel:

-advertenties-

-goede doel-