kentalis-voorde

impressie van het nieuwe Zorg-Onderwijs-Centrum aan het Zalkerbos

Kentalis Onderwijs en De Voorde vormen samen een instelling, de bestuurders van beide organisaties hebben dinsdag 5 maart hiertoe een intentieverklaring getekend.

De Voorde, onderdeel van de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH), heeft locaties in Rijswijk en Zoetermeer. Kentalis Scholengemeenschap Effatha is gevestigd in Zoetermeer. Naast het samen gaan werken in één instelling worden ook de locaties van beide organisaties in Zoetermeer in 2014 onder één dak gehuisvest. Door deze samenvoeging wordt een breed passend onderwijsaanbod geleverd voor kinderen met gehoorstoornissen en kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (Cluster 2 geheten). Vanuit Kentalis kan waar nodig ook zorg worden geleverd voor kinderen die hiervoor vanuit de AWBZ zijn geïndiceerd.

De Voorde en Kentalis kennen elkaar al langer. Het samengaan levert in de eerste plaats expertise en meer mogelijkheden op voor leerlingen. De integratie van De Voorde binnen Kentalis wordt de komende periode door beide organisaties nader uitgewerkt. Uiterlijk 1 augustus 2015 zal deze inpassing in het kader van Passend Onderwijs rond zijn. De huidige ca 80 medewerkers van De Voorde, zoals leerkrachten, logopedisten en orthopedagogen, zullen dan bij Kentalis in dienst treden.

Henk Bakker, bestuurder Koninklijke Kentalis: “Wij zijn erg blij dat het nu ook in dit deel van het land mogelijk wordt gezamenlijk het best mogelijk onderwijs aan te bieden voor onze leerlingen. Kentalis en De Voorde brengen zo het beste van elkaar samen in nieuwe huisvesting met nieuwe kansen.”

Kentalis bouwt op het terrein aan het Zalkerbos een nieuw Zorg-Onderwijs-Centrum dat in de tweede helft van 2014 het nieuwe complex moet opengaan. In dit ZOC worden ondergebracht de regionale zorgtak van Kentalis, Kentalis Scholengemeenschap Effatha, Kombino, dat specialistische kindzorg en reguliere kinderopvang biedt en de Zoetermeerse locatie van De Voorde.

-advertenties-

-goede doel-