IMG 3277

Een introductie van het Erasmus Toneel is bijna niet meer nodig. De jaarlijkse producties onder leiding van regisseur en dramadocent Martin Hierck zijn erg populair. Voor de audities staan de leerlingen van 4 havo en 5 vwo in de rij. Het is nu of nooit want je mag maar één keer auditeren tijdens je schoolcarrière. In de voorjaarsvakantie wordt er non stop gerepeteerd. Er worden lange dagen gedraaid maar dat vinden de leerlingen alles behalve erg.  Ruim 150 leerlingen doen mee aan de voorstellingen. Ook zijn er veel oud-leerlingen, collega’s en ouders die achter de schermen meewerken aan het dekor, kostuums, licht en geluid. Voor de 38ste productie is één van de allergrootste musicalhits van dit moment gekozen: Rock of Ages.

IMG 3221 IMG 3259

Het verhaal van Rock of Ages gaat over het wel en wee van een beroemde club in hartje Hollywood. Twee Duitse ondernemers overtuigen het bestuur van de stad om de heersende 'sex, drugs and rock 'n' roll' -mentaliteit de kop in te drukken, en om alle bars en clubs weg te halen. Vanzelfsprekend zijn het personeel en de bezoekers van de beroemde Hollywood club het hier niet mee eens, en zetten ze alles op alles om hun club te behouden. Dit alles gebeurt natuurlijk met een hoop drama, liefde , verdriet maar vooral met een hoop muziek. In Rock of Ages staat de klassieke rock van de jaren 80 centraal. Nummers als 'The final countdown’, ‘Don’t stop believing’ en ‘Wanted Dead or Alive’ zorgen voor een ware explosie van rock.

IMG 3237Genoeg plot voor een Erasmiaans spektakel vol muziek, dans en unieke kostuums.
Dinsdag 5 maart om 20:00 zal de feestelijke premiere plaatsvinden op het Erasmus College. Om de feest sfeer te verhogen is er een speciale dresscode, namelijk ‘Chique met een vleugje rock’.

De toegangsprijs bedraagt voor iedereen die geen leerling is van het Erasmus College € 7. 
Iedereen buiten de school kan kaarten bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Erasmus Toneel met 'Rock of Ages' is nu al een hit! Wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling op zaterdagmiddag 9 maart om 15:00.

Door Kelly Need

Foto’s: Esther van der Burg

-advertenties-

-goede doel-