20140426-15294Met de traditionele Taptoe Zoetermeer werd de 1e Koningsdag prachtig afgesloten. Zes korpsen, waarvan twee uit Zoetermeer zette hun beste beentje voor. Het werd een taptoe van hoog niveau.

 

dsc 6352De Koningsdag in het Stadshart werd druk bezocht vandaag. Het was druk, gezellig en prachtig weer. Er waren kraampjes van de Oranjebraderie met lekkernijen, muziek bandjes en attracties voor de kinderen. Voor alle foto's van het Stadshart kijk naar onze gallery in dit artikel.

dsc 9364Om 15.00 uur op de eerste Koningsdag zijn er 800 ballonnen opgelaten vanaf het Dobbe-eiland. Dit is inmiddels een traditie die niet meer weg te denken is op deze Nationale feestdag. Burgemeester Charlie Aptroot telde af en keek daarna, samen met de leden van de Oranje Stichting de 'oranjewolk' na.

dsc 6327De prinsesjes én een kleine prins, stalen de show bij de prinsessenmodeshow op het Nicolaasplein. Op het plein, speciaal ingericht voor de kleinste bezoekertjes van Koningsdag, paradeerden zij op het podium om hun prachtige jurken aan het publiek te laten zien. Kijk hier voor de foto's van het Nicolaasplein!

dsc 6276De vrijmarkt op het Marktplein trekt veel nieuwsgierige kijkers en kopers op de eerste Koningsdag in Zoetermeer! Onder een lekker oranjezonnetje is het goed verkopen, vinden de vele Oranje verkopers. Kijk hier voor de foto's van de vrijmarkt.

dsc 9237Koningsdag in Zoetermeer werd vanochtend geopend met de traditionele aubade. Burgemeester Charlie Aptroot en Wim Kokx gaven een toespraak, waarna de vlag werd gehesen door verschillende scoutingverenigingen.

DSCF9325Op 26 april vindt de 27e editie van de Taptoe Zoetermeer plaats. Om deze eerste Koningsdag te vieren heeft de organisatie de nodige moeite gedaan om een aantrekkelijk en gevarieerd programma te bieden. En, zoals u altijd gewend bent, gratis toegankelijk.

InschepenWie geen zin heeft in de drukte van de vrijmarkt kan op Koningsdag ook de rust van de polder opzoeken. Stichting Rondvaart Zoetermeer verzorgt deze dag speciale Koningsvaarten op de geheel oranje versierde Meervaarder.

 

SchminkenPBKom op Koningsdag gratis naar het museum voor leuke activiteiten en de tentoonstelling ‘Populair modern’. De LEO Club organiseert van 11 tot 16 uur verschillende activiteiten in het museum om geld op te halen voor Stichting Jong perspectief.

 

kon-dag-vrijmarktDe 'Koning moet nablijven' trapt Koningsdag af met het grote dansfeest op vrijdagavond, zaterdag begint de eerste Koningsdag natuurlijk pas echt met de Aubade en de vrijmarkt. Kijk gauw verder naar het hele programma op Koningsdag 2014!

    

-advertenties-

-goede doel-