Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over Kwikstart.

kwikstartAls je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen. Alle verzekeringen moeten geregeld worden, studiefinanciering aanvragen, je gaat op jezelf wonen en je moet overzicht houden over je eigen inkomsten en uitgaven.

Daarom is er nu een handige app, de Kwikstart. De Kwikstart is een uitgave van Kinderperspectief.

Je kunt de Kwikstart app gratis downloaden op je IPhone of Android telefoon, of check www.kwikstart.nl

In Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast kan je veel informatie vinden over jeugdzorg, allerlei vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips. Geef jezelf een Kwikstart!

Het JIP speelt hier ook op in door de nieuwe training ‘Get Started, in 5 stappen op jezelf’ aan te bieden. Hiervoor kun je je aanmelden op de website www.jipzoetermeer.nl .

Of kom eens langs bij JIP Zoetermeer op het stadhuisplein 4, dit is naast de bibliotheek. De openingstijden van JIP Zoetermeer zijn maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 18:00 en vrijdag van 13:00 tot 21:00.

 

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-