Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: geweld thuis.

 

Home sweet home.. Oost West, thuis best

Home sweet homeMaar wat als het thuis niet zo gezellig is? Is er bijvoorbeeld vaak ruzie, wordt er gescholden of geslagen, of is er op een andere manier geweld? Wat doe je dan?

Het is voor jongeren (en hun ouders) helemaal niet makkelijk om in zulke gevallen hulp te zoeken. Vaak is er een angst dat het geweld groter wordt of wordt er gevreesd voor de gevolgen voor het gezin. Ook weet je soms niet waar je aan moet kloppen voor hulp.

Maar voor je het weet is dit een ‘normale situatie’ bij jullie thuis. Blijf bedenken dat geweld niet normaal is. Je kunt er wat aan doen!

Het horen, zien of meemaken van geweld (en de gevolgen hiervan) leveren in veel gevallen psychische problemen op voor kinderen en jongeren. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die getuige zijn van geweld net zoveel kans hebben op problemen als kinderen die zelf mishandeld worden. Bovendien hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat kinderen die getuige zijn van geweld een kans van ongeveer 1 op 3 hebben om later zelf dader of slachtoffer te worden.

Wil je weten wat jij het beste kunt doen en waar je terecht kunt? Wil je tips voor het maken van een veiligheidsplan? Of wil je gewoon een luisterend oor? Kom dan langs bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) in Zoetermeer. Zij helpen je met deskundig advies.

Je vindt het JIP op het Stadhuisplein 4 in Zoetermeer, naast de bibliotheek. Het JIP is elke werkdag geopend van 13.00 tot 18.00 uur en op vrijdag zelfs tot 21.00.

Je hoeft geen afspraak te maken en het is helemaal gratis. Vind je het lastig om langs te komen, dan kun je het JIP ook anoniem WhatsAppen, op 06-15888955.

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-