Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over Digitaal pesten.

Digitaal pestenTechniek is mooi, handig en het scheelt ons veel pijn en moeite. Helaas brengt de moderne techniek ook minder leuke dingen met zich mee. Dit keer gaat het om het cyberpesten, ook wel digitaal pesten genoemd.

Omdat je op internet gemakkelijk anoniem kunt blijven en jezelf kunt voordoen als iemand anders, is voor sommige pestkoppen de verleiding te groot om hier misbruik van te maken. Via (profielen)websites of via hun mobiele telefoon nemen ze contact op met hun slachtoffers of ze plaatsen persoonlijke dingen over je waarvan je niet wilt dat anderen dat te zien krijgen.

Het belangrijkste is dat je goed oplet wat je op internet zet en wat je naar anderen stuurt. Op internet weet je niet wie jouw berichten leest dus wees hier voorzichtig mee. Ook de foto’s die je naar jouw vrienden of verkering stuurt, kunnen in verkeerde handen terecht komen. Stel dat je een relatie hebt en die raakt uit. De foto’s die je ooit gestuurd hebt naar jouw vlam, zijn nu opeens in beheer van jouw ex. Houdt hier dus goed rekening mee.

Op www.jipzoetermeer.nl/category/hulp staat een uitgebreid artikel over cyberpesten. Ook staan er links van websites die je kunt raadplegen. Heb je meer vragen over dit onderwerp, of wil je praten met een medewerker van het JIP? Dat kan gratis en anoniem.

Het JIP is elke werkdag geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag kun je zelfs tot 21.00 uur binnenlopen. Je hoeft geen afspraak te maken en alles wat er besproken wordt blijft tussen jou en de medewerker. Het JIP kun je vinden op het stadhuisplein 4 in Zoetermeer deze zit naast de bibliotheek.

Kijk anders ook eens naar de folder hierover (www.jipzoetermeer.nl , hulp, belangrijke brochures, Fout vriendje).

Wil je hier nog wat meer over weten of wil je de jongere eens met het JIP laten praten. Stuur hem/haar dan eens langs bij het JIP.

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-