Sporttalenten

Sporttalenten van 2012, tijdens de huldiging vorig jaar

 

Op vrijdagavond 4 juli huldigt de Gemeente Zoetermeer de Zoetermeerse sportkampioenen 2013 tijdens het Festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer. Wethouder Sport, Mariƫtte van Leeuwen, is trots op de vele prestaties van hoog niveau welke door Zoetermeerse sporters vorig jaar zijn behaald. Eerder dit jaar heeft de wethouder de Zoetermeerse deelnemers aan de Olympische Winterspelen in Sotsji mogen ontmoeten die daar op het allerhoogste sportniveau hebben gepresteerd.

Op de Olympische Winterspelen van Sotsji 2014 waren maar liefst vier Zoetermeerse topsporters actief. Jong snowboardtalent Michelle Dekker, shorttrackers Freek van der Wart en Sanne en Yara van Kerkhof gaven hun visitekaartje af op olympisch niveau.

Maar minstens zo belangrijk zijn de meer dan honderd Zoetermeerse top-, prestatiesporters en talenten die in 2013 kampioen zijn geworden in hun tak van sport. Zij zijn de ambassadeurs van sporten en bewegen in het algemeen en die van de Zoetermeerse sportaanbieders in het bijzonder.

Tijdens deze avond wordt terug geblikt op sportprestaties van het afgelopen jaar onder leiding van presentator Hans van Zetten, beter bekend als sportcommentator NOS Studio Sport en officieel NOC*NSF Vaandeldrager voor zijn geboorteplaats Zoetermeer. De huldiging zal starten vanaf 19.15.

De jury, vertegenwoordigd door o.m. Bart Volkerijk (Sportservice Zuid-Holland), Ed Bontrop (ex-prof beachvolleybal) en Lars Omloo (Sporthoofdredacteur AD Haagsche Courant), selecteren uit de voorgedragen sporters: de Sportman, de Sportvrouw, het Sporttalent en de Sportploeg van 2013.

Sinds 2013, vindt het Sportgala plaats op de Markt midden in de gezellige ambiance van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer. Iedereen is dan ook van harte welkom om te komen kijken! De huldigingen van de Zoetermeerse sporters en sportkampioenen worden muzikaal omlijst. Als afsluiting van het Sportgala treedt de Oranjeband op!

De organisatie van het Sportgala is een coproductie van stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer. Meer informatie Sportgala: www.promotiezoetermeer.nl/evenementen of www.sportgalazoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-