kind-spelendDe kwaliteit van de kinderopvang in Zoetermeer is goed. 85% van de kinderopvang en peuterspeelzalen in Zoetermeer heeft geen enkele tekortkoming. Dit blijkt uit het jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang en peuterspeelzalen 2013.

Bij de 15% waar wel een tekortkoming was, loste de kinderopvangorganisatie dat binnen de eerste hersteltermijn op. In twee gevallen was een extra handhavingsactie nodig. In totaal zijn 113 locaties geïnspecteerd. Hieronder vallen kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en peuterspeelzalen. Daarnaast is iets meer dan 10% van alle gastouders geïnspecteerd.

Zoetermeer scoort hoog

In vergelijking met andere gemeenten in Nederland scoort Zoetermeer hoog. Landelijk gezien moest in 2013 bij 50% van de kinderopvang en peuterspeelzalen gehandhaafd worden. In Zoetermeer was dit 15%.

Alle locaties waar de gemeente in 2013 geen handhavingsactie hoefde uit te voeren én die een oudercommissie hadden ingesteld, ontvingen een groente-fruitmand van de gemeente.

-advertenties-

-goede doel-