SAM 2090

Basisschool De Buut ontving woensdag 25 juni het verkeersveiligheidslabel, onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. Wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) reikte de onderscheiding uit en benadrukte nog eens het belang van verkeersveiligheid voor kinderen. Kinderen die op de basisschool al leren om veilig aan het verkeer deel te nemen fietsen straks ook veilig naar de middelbare school. “Tijd voor een feestje!”, aldus de wethouder, die blij was met alle inspanningen die de school doet op het gebied van verkeersveiligheid.

SAM 2102SCHOOL op SEEF is hét programma voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd in Zuid-Holland. Kinderen worden in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het motto achter SCHOOL op SEEF is: “Kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer”.

Bij het programma SCHOOL op SEEF zijn naast de school, het Regionaal Ondersteuningsbureau Zuid-Holland, het Stadsgewest Haaglanden, OnderwijsAdvies, de verkeersleerkracht en verkeersouders betrokken.

Het halen van het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF is het resultaat van een jarenlange inspanning op het gebied van verkeersveiligheidsactiviteiten. Een school moet structureel werken aan theoretische en praktische verkeerslessen en aan een verkeersveilige schoolomgeving. Bij een verkeersveilige schoolomgeving speelt ook de gemeente een belangrijke rol.

SAM 2095Voorwaarden voor het verkrijgen van het label zijn:

- De school heeft een planmatige aanpak en goede organisatiestructuur;

- Er vindt op school theoretisch en praktisch verkeersonderwijs plaats in alle leerjaren;

- Er wordt door de school met de ouders gecommuniceerd over verkeersveiligheid en verkeersopvoeding;

- De school heeft de schoolomgeving en schoolthuisroutes goed in beeld, gebruikt deze in het onderwijs en heeft contact met de gemeente over een veilige inrichting van de schoolomgeving en schoolthuisroutes;

- De school organiseert extra verkeersactiviteiten.

Basisschool De Buut ziet haar inspanningen beloond met het halen van het verkeersveiligheidslabel. De Buut is hiermee de eerste basisschool in Zoetermeer en de vijfde in de regio.

-advertenties-

-goede doel-