Slavernijverleden1Op zondagmiddag 29 juni van 14.00 – 16.00 uur biedt Stichting Herdenking Slavernijverleden Suriname en De Nederlandse Antillen te Zoetermeer - in samenwerking met Stadsmuseum Zoetermeer - een gevarieerd programma aan. Het is een middag vol verhalen, herinneringen en voorwerpen uit de slaventijd in Stadsmuseum Zoetermeer, mét verhalen over de spin Anansi.

Afgelopen jaar was het op 1 juli precies 150 jaar geleden dat de slavernij administratief werd afgeschaft. Daarmee kwam officieel een einde aan deze onmenselijke situatie. Dit feit werd landelijk maar ook hier in Zoetermeer herdacht. Slavernij is echter nooit verdwenen. Het blijft belangrijk om hier aandacht voor te vragen. Dit jaar vindt de officiële herdenkingsbijeenkomst in Zoetermeer plaats op 1 juli met een kranslegging. Rondom deze datum worden er verschillende programma’s georganiseerd.

Slavernijverleden2Op 29 juni vinden er diverse culturele activiteiten in het Stadsmuseum Zoetermeer plaats. Voorzitter Diane Vlet van de stichting zal het middagprogramma om 14.00 uur openen met een inleiding over de herdenking en de stichting. Aansluitend vertelt Lies Hoogland enkele verhalen over de spin Anansi. Deze - zeer tot de verbeelding sprekende - verhalen zijn zowel voor volwassenen als kinderen meer dan de moeite van het beluisteren waard. Om 14.45 uur brengt Romeo Grot herinneringen en verhalen samen, rondom een tafel met authentieke voorwerpen uit de slaventijd.

Aansluitend is er tijd om elkaar te ontmoeten. Het programma eindigt om 16.00 uur. De toegang voor deze middag is gratis. Tevens kunt u deze middag ook de vaste presentatie en tijdelijke tentoonstelling ‘Durf te dromen’ met foto’s van Patricia Steur bezoeken.

Stadsmuseum Zoetermeer is op 29 juni geopend van 13.00 - 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-