klassiekop-het-water2Voor de vijfde keer barst het muziekfestival Klassiek op ‘t Water los op 30 juni en 2 t/m 4 juli. Naast het ondertussen welbekende scholenprogramma heeft het festival dit jaar een uitgebreid activiteitenprogramma en sluit het traditioneel af op donderdagavond met een prachtig avondprogramma op de Markt van Zoetermeer. Het gehele festival is gratis toegankelijk en nodigt iedereen uit om te komen luisteren en genieten.

Het scholenprogramma op het CKC wordt elk jaar door meer dan tweeduizend basisschoolleerlingen bezocht. Ook dit jaar is de belangstelling voor de kinderworkshops weer super groot. “Veel scholen hebben zich al ingeschreven,” vertelt Johanneke de Rooij van Floravontuur Promotie Zoetermeer. “Op en om het CKC worden muzieklessen, workshops en klassieke miniconcerten verzorgd en net als het vorig jaar is er voor alle groepen in het basisonderwijs een passend programma.”

Het activiteitenprogramma is dit jaar flink uitgebreid. Verschillende culturele instellingen organiseren een activiteit die te maken heeft met Klassieke Muziek. Onder andere brengt Cine Utopia op maandag 30 juni de prachtige filmvoorstelling ‘A late Quartet’ op het doek. Er is weer een lunchconcert in de Oude Kerk, verschillende vaartochten met klassieke muziek en de bibliotheek organiseert op woensdag 2 juli een lezing met Yvonne Keuls over haar laatste roman ‘ Koningin in de Nacht’.

Maar Klassiek op het Water vergeet ook de kinderen niet. Op woensdagochtend 2 juli van 10.30 tot 11.00 uur is er in de bibliotheek Zoetermeer een voorleesochtend voor de allerkleinsten. Voorlezen wordt afgewisseld met muziek. Woensdagmiddag kunnen kinderen creatief aan de slag in het CKC. De inspiratie voor de workshops is de kindervoorstelling op donderdagavond ‘ Het olifantje Babar’.

Avondprogramma 3 juli.

Donderdagavond staat vanaf 18.45 uur een gratis toegankelijk klassiek concert op het programma. Zo wordt geopend met het Dierensprookje ‘Olifantje Babar’ met muziek van componist Poulenc. De kindervoorstelling is geschikt vanaf 4 jaar. Niemand minder dan Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal, treedt op als verteller van dit sprookje. De muzikale omlijsting op de vleugel wordt verzorgd door Lisette van de Loo. Het verhaal van het olifantje Babar is dat hij vlucht naar de grote stad nadat zijn moeder is doodgeschoten door een jager. Daar komt hij een oude mevrouw tegen, die hem alles geeft wat hij maar wil en hem leert in de grote stad te leven. Aansluitend zullen de talenten van het CKC in kleine ensembles een aantal prachtige composities spelen. De avond wordt afgesloten met een échte finale, uitgevoerd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het programma van de Marinierskapel bestaat deze avond uit moderne klassieke muziek.

Het avondconcert duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

De organisatie van deze vijfde editie Klassiek op ’t Water is een coproductie van stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer en het CKC. Kijk voor meer informatie over Klassiek op het Water: www.promotiezoetermeer.nl/evenementen

-advertenties-

-goede doel-