gemma smid 1e prijs

Wethouder Kuiper reikt de eerste prijs van de Architectuurprijs uit

20140621-20031Veel belangstellenden maakten zaterdag 21 april van de gelegenheid gebruik om bijzondere gebouwen in Zoetermeer te bezichtigen. Tijdens de Dag van de Architectuur stonden tien bijzondere Zoetermeerse gebouwen open voor publiek. De tijd was wat kort om ze allemaal te bezoeken, maar juweeltjes zaten er zeker tussen! Sommige gebouwen waren nét af, zoals Speelboerderij Het Buitenbeest en Futura, andere zijn nog aan de laatste bouwwerkzaamheden bezig, zoals Kentalis Zoetermeer. De Oosterkerk werd op de Architectuurdag zelf geopend met een feest en een optreden van Harpe Davids, u kunt de video van dit optreden hier vinden: youtu.be/SZu3LsxPxls

Video Oosterkerk, door John Riegen van Filmgroep Zoetermeer:

Aan het eind van de dag werd de Gemma Smid Architectuurprijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs, genoemd naar oud-wethouder wonen Gemma Smid-Marsman, is een waardering voor het meest aansprekende ontwerp van de afgelopen twee jaar.

20140621-IMG 1476 20140621-IMG 1487

Wethouder Taco Kuiper reikte de prijs uit aan Syb van Breda & Co Architects voor hun ontwerp van de Burgemeester Waaijer fietsbrug. Oud-burgemeester Waaijer was ook aanwezig bij de uitreiking en zeer verheugd dat de prijs naar ‘zijn’ fietsbrug ging!

gemma smid publieksprijs 20140621-IMG 1482
Winnaar van de publieksprijs Naamgeefster Gemma Smid feliciteert de publiekswinnaar

Room for Architecture nam de publieksprijs in ontvangst voor het ontwerp met de meeste publieksstemmen: Het Vispaviljoen in Winkelcentrum Vijverhoek.

Foto’s uitreiking Gemma Smidprijs: André Bijkerk

 

Video Architectuurdag met Palet Welzijn en Castagnehof, door John Riegen van Filmgroep Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-