foto-werkbezoek Lodewijk Asscher aan Het Koekoeksnest-2

Dinsdagmiddag 17 juni bezochten minister Lodewijk Asscher en burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer kinderopvanglocatie Het Koekoeksnest van Kern Kinderopvang Zoetermeer. Dit bezoek was in het kader van de wijziging van de regels in de kinderopvang en peuterspeelzalen.

foto-werkbezoek Lodewijk Asscher aan Het Koekoeksnest-1Minister Asscher bezocht Het Koekoeksnest van Kern Kinderopvang Zoetermeer omdat hier kinderdagverblijf, peuterspeelzalen en voor- en vroegschoolse opvang al gecombineerd worden. Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzalen van Het Koekoeksnest bieden dezelfde kwaliteit, inhoud en hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van peuters.

Tijdens het werkbezoek heeft de minister toegelicht hoe het met de voortgang van de plannen van het kabinet met de kinderopvang en de peuterspeelzalen gaat. Ook sprak hij met de medewerkers van Kern Kinderopvang Zoetermeer en burgemeester Aptroot. En speelde hij gezellig met de kinderen in de zandbak met als resultaat een heerlijke Zoetermeerse zandtaart.

Overal dezelfde regels, kwaliteit en aandacht voor kinderen

Het moet voor de ontwikkeling van een kind niet uitmaken of het naar een peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf gaat. De kwaliteit moet hetzelfde zijn en in de toekomst omhoog gaan. Er moet verder meer aandacht zijn voor de ontwikkeling van peuters zodat achterstanden bij kinderen vroeg ontdekt worden. Een kind dat zich onvoldoende ontwikkelt, kan dan extra begeleiding krijgen. Zo wordt voorkomen dat het op de basisschool start met een achterstand.

Om deze redenen gelden voor medewerkers in het kinderdagverblijf en peuterspeelzalen dezelfde regels. Zo moet vanaf 1 januari 2015 het aantal medewerkers op groepen met twee- en driejarigen overal hetzelfde zijn. Dit aantal wordt gelijk aan dat van peuterspeelzalen. Daarnaast gaat vanaf 1 juli volgend jaar het 'vierogenprincipe' ook gelden voor peuterspeelzalen. Dit betekent dat er altijd twee medewerkers kunnen meekijken of meeluisteren met de groep. Nu geldt dit alleen voor kinderdagverblijven.

Minister Lodewijk Asscher meldde al op twitter: “Vrolijk bezoek aan Het Koekoeksnest (Zoetermeer) waar kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en vve al gecombineerd worden #kindereneerst”

-advertenties-

-goede doel-