P6050473-1

Het Alfrink college stond tijdens de jaarlijkse 'Goede doelen dag' helemaal in het teken van het door de school gekozen goede doel van dit schooljaar. Alle acties staan dit jaar in het teken van de strijd tegen kanker en de steun voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

Dinsdag 3 juni waren 8 Alfrinkleerlingen en even zoveel docenten vertrokken naar de Franse Alpen om in het kader van dat goede doel deel te nemen aan Alpe d'HuZes.

Terwijl, donderdag 5 juni, in alle vroegte de fietsers de Alpe beklommen volgden de achtergebleven leerlingen en docenten fanatiek de prestaties van de Alfrinkers aldaar. Groot was het enthousiasme toen bleek dat allen ook daadwerkelijk in staat waren meerdere malen de berg te beklimmen. Gymdocent Daan Jonas bleek zelfs in staat 5x de Alpe d'Huez te bedwingen.

Voor de vermoeide fietsers betekende de vrijdag de lange rit terug naar huis. Voor de leerlingen echter was het hun beurt om door middel van sportieve of andere prestaties hun bijdrage te leveren aan het goede doel.

2014-06-06098De dag die in de Alfrinkkalender 'Goede doelen dag' heet kent voor de eerste klas de traditionele Sponsorloop. De tweede klassers lieten zich eveneens sponsoren. Zij liepen echter geen rondjes, maar zwommen baantjes in het Keerpunt. Voor de bovenbouwers was er een keuzeprogramma. Voor een opgebracht sponsorbedrag konden de leerlingen kiezen uit tal van leuke sportclinics of culturele workshops. Zo werd er onder meer beachvolleybal gespeeld, er werd gegolfd, geskied, gedanst en gekookt. Bijzonder was ook de inbreng van Jean-Louis Da Costa Gomez, die in zijn functie als combinatiefunctionaris jongerensport van de gemeente Zoetermeer, geheel belangeloos het Alfrink hielp aan tal van andere leuke sportclinics, waar de leerlingen dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

De komende week zal het Alfrink alle sponsorbedragen innen en bekend maken wat de totale opbrengst is voor het KWF. Nu al is duidelijk dat het een recordopbrengst zal zijn, het bedrag loopt al tegen de €30.000 euro!

-advertenties-

-goede doel-