De gemeente houdt op donderdag 19 juni een informatiebijeenkomst over ontwikkelingen in het Buytenpark. Bezoekers kunnen daar hun mening geven over de mogelijkheden voor groencompensatie voor de eventuele verlenging van de derde baan van SnowWorld.

lok-snowworld5SnowWorld wil uitbreiden door de derde skibaan te verlengen. Voor de ruimte die dat kost moet de gemeente in de buurt van SnowWorld het groen compenseren. Hiervoor zijn voorstellen ontwikkeld, waarover het Kwaliteitsteam Buytenpark al heeft kunnen meepraten. De gemeente wil ook graag weten wat andere Zoetermeerders hiervan vinden en organiseert daarom deze informatiebijeenkomst.

Bezoekers kunnen ook informatie krijgen over het voorontwerpbestemmingsplan Buytenpark. Om de uitbreiding van SnowWorld mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Momenteel ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Tijdens de informatiebijeenkomst zijn ook presentaties van andere projecten in het Buytenpark te zien, zoals het Uitvoeringsprogramma Buytenpark, de uitbreiding van de begraafplaats, de komst van de volkstuinen, de verplaatsing van de sportvelden en de steenuilencompensatie.

De bijeenkomst heeft het karakter van een inloopbijeenkomst en wordt gehouden op donderdag 19 juni tussen 18.00 en 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van de gemeente aan de Frankrijklaan 8.

-advertenties-

-goede doel-