Plaquette drie wijze vrouwenOp vrijdag 27 juni wordt in Zoetermeer de Keti Koti (afschaffing slavernij) opgestart met een Comedynight in 2B-Home met als thema ‘Vrijheid Blijheid’. De viering van de afschaffing van de slavernij wordt traditioneel in Amsterdam gehouden, maar ook in Zoetermeer is er een uitgebreid Keti Koti-feest.

De organisatie is evenals vorig jaar in handen van Stichting Herdenking Slavernijverleden Suriname en (voormalig) Nederlandse Antillen in Zoetermeer. Maar liefst 6 comedians zullen deze avond hun opwachting maken! Allemaal zullen ze u op eigen wijze entertainen om dit jaar de afschaffing van de slavernij van Suriname en de (voormalig) Nederlandse Antillen te vieren.

Poster comedynight 2014Keti Koti, wat ‘Verbroken Ketenen’ betekent, wordt nu jaarlijks herdacht door duizenden mensen van met name Surinaamse, Antilliaanse en Nederlandse afkomst. Niet alleen is het een gezamenlijke geschiedenis, maar het is zeer zeker een serieus onderwerp dat helaas nog steeds plaats vindt anno 2014. Wie denkt dat slavernij tot het verleden behoord komt bedrogen uit. Nu nog steeds is er sprake van moderne slavernij. De Stichting probeert met de bewoners en organisaties van Zoetermeer een bijdrage te leveren door bewustwording te creëren. Met de activiteiten wordt aandacht besteedt aan hedendaagse slavernij; gedwongen arbeid, kinderprostitutie, vrouwenhandel. Het is belangrijk om te herdenken, maar het is ook vooral die viering van de vrijheid waar het om draait, benadrukken de bestuursleden: Diane Vlet (voorzitter), Coert Gummels (penningmeester), Maureen Smith (vice voorzitter) en Eva Jonker (secretaris).

Op dinsdag 1 juli zal wethouder Taco Kuiper een krans leggen bij de Slavernij herdenkingsplaquette op het multifunctioneel gebouw Castellum in de wijk Palenstein. De kranslegging is om 16.45 uur en wordt begeleid door dans, muziek en zang uit de slavernijperiode en afgesloten met een hapje en een drankje.

De Zoetermeerse Keti Koti-viering start op:

Datum:                  Vrijdag 27 juni 2014

Tijd:                       20.30 tot 23.00 uur

Adres:                    2B-Home Party- & Business Centre Zoetermeer

                               Dr. J Paltelaan 103, 2712 PT Zoetermeer

Kaarten:               €7,00

Meer informatie kunt u krijgen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer: 06-33401663

 

-advertenties-

-goede doel-