veteranendag2Op 19 juni 2014 brengt Koos Sol, woordvoerder van het comité Nederlandse Veteranendag, een werkbezoek aan de Dienst Sociale Werkvoorziening in Zoetermeer. Vanuit nauwe verwantschap verzorgt DSW dit jaar de witte anjers en het bijbehorende informatiekaartje voor de oud-soldaten tijdens de tiende editie van de Nederlandse Veteranendag in Den Haag.

Die nauwe verwantschap is terug te voeren naar de officiële oprichting van DSW op 8 juni 1954, toen er veel aangepast werk nodig was voor de vele oorlogsgehandicapten na de Tweede Wereldoorlog. Dat werk bestond voornamelijk uit eenvoudige handenarbeid in een fabrieksmatige omgeving. In zestig jaar tijd is DSW uitgegroeid tot hét werkleerbedrijf in de regio Zoetermeer, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkritme, kennis en ervaring opdoen. Zodat hun kansen op een reguliere baan groeien.

Erkenning en waardering

De medewerkers van DSW heten Koos Sol van harte welkom tijdens zijn werkbezoek. Zij tonen hun enthousiasme waarmee ze de voorbereidende werkzaamheden voor de Veteranendag op zich nemen. Dat is hun manier om erkenning en waardering te uiten voor het werk van de veteranen. Zaterdag 28 juni zal Veteranendag in de Dorpsstraat weer gevierd worden met een parade van militaire voertuigen door de straat.

-advertenties-

-goede doel-