obj-politielogo-op-autoOp donderdagavond 12 juni rond 22 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak. Daar aangekomen troffen zij verse sporen aan. Er werd meteen een zoektocht gedaan naar de dader.

Tijdens het zoeken werd bij buren in de tuin verdachte zaken gezien, die wijzen op het houden van een hennepkwekerij. De politie kreeg toestemming om de woning binnen te vallen. Daar troffen zij 200 planten aan. Deze zijn, samen met de kweekbenodigdheden, in beslag genomen.

Het is niet duidelijk wat de inbreker(s) buit hebben gemaakt. De politie doet hiernaar onderzoek. Ook de eigenaar van de hennepkwekerij wordt gezocht.

 

Hennepkwekerijen

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.

Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn:  'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

 

-advertenties-

-goede doel-