Cyber Adviseurs bv is eind mei gestart met een onafhankelijk onderzoek of het nodig is de platanen langs de doorgaande wegen in de wijk Seghwaert te kappen. In dit onderzoek worden alle bezwaren en wensen van bewoners meegenomen. Cyber zal bewoners informeren over de manier waarop zij bij het onderzoek worden betrokken.

Onafhankelijk onderzoek

platanen 2Omdat het hier om een onafhankelijk onderzoek gaat, is de gemeente niet betrokken bij de uitvoering ervan en de conclusie die daaruit komt. Wethouder Paalvast “Wij vinden het van belang dat een onafhankelijke partij in samenspraak met bewoners zoekt naar een goede oplossing”. Na het onderzoek zal Cyber een voorlopig rapport presenteren aan de bewoners, het college van B&W en de gemeenteraad. Daarna komt er een definitief rapport en besluiten college en raad hoe het vervolg van de plannen rond de platanen eruit gaat zien.

Eind vorig jaar zijn de kapvergunningen voor het project ‘Vervangen platanen Seghwaert’ ingetrokken. Daarna kreeg het college de opdracht van de gemeenteraad om de voorgenomen kap en het vervangingsplan van de platanen door een onafhankelijk bureau te laten onderzoeken. Na een aanbestedingsprocedure is nu Cyber Adviseurs aan de slag gegaan. De moties van de gemeenteraad, het onderzoeksvoorstel met de procesplanning aan college en het offerteverzoek zijn te vinden op www.zoetermeer.nl/noordhove-seghwaert

Bewoners kunnen met vragen over het onderzoek terecht bij Cyber via www.bomenseghwaert.nl . Met vragen over regulier onderhoud in de wijk kunnen bewoners wel contact opnemen met de gemeente, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de wijkpost Noordhove-Seghwaert, telefoon (079) 346 9005.

-advertenties-

-goede doel-