61c813cb33Van 14 juni tot en met 21 juni is het Nationale Tuinendag. Groei & Bloei, Afdeling Zoetermeer, heeft een aantal Zoetermeerders bereid gevonden hun tuinen op zaterdag 21 juni open te stellen voor het publiek. De Open Tuinendag geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om eenmalig van bijzondere tuinen te genieten die gedurende de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Bovendien is het een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over de tuin. Voor meer en uitgebreider informatie www.zoetermeer.groei.nl

Tegel eruit plantje erin

Zaterdag 14 juni om 14.00 uur is er een ander activiteit van Groei & Bloei “Tegel eruit Plantjes erin”. Voor de Zoetelaar in de Dorpsstraat zal wethouder Paalvast om 14.00 uur de handeling verrichten. Hij zal bij de boomspiegel de tegels eruit halen en een plant erin doen.

 

Deelnemende tuinen:

Lemelerberg 53 (Meerzicht) van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De voortuin van Rita en John is een aantrekkelijk geheel door kleur, vorm, variatie en decoratie. De achtertuin bevat opgewerkte borders met gevarieerde beplanting en een flink terras met aantrekkelijke elementen , zoals spiegels, een muurrotstuintje, bonsaiboompjes en diverse muurdecoraties. De tuin is te bereiken door linksom langs het blok woningen te gaan.

Montferland 16 (Meerzicht) van 10.00 uur tot 14.00 uur.

De tuin van Jaap en Jane is een project in ontwikkeling. Er worden diverse beplantingen uitgeprobeerd en diverse zithoekjes gecreëerd. De achtertuin grenst aan een groengebied met populieren en treurwilgen. Er is een berk van 12 meter in de tuin. De tuin is via de rode deur met het bordje “open tuin” te bereiken.

Reiderland 30 (Meerzicht)van 10.00 uur 18.00 uur

De tuin van Edwin en Anita is via de achterkant te bereiken. Er zijn een viertal zitjes die de tuin van diverse hoeken laat zien. Veel aandacht is besteed aan water en dieren. Een beplante vijver met vissen, kikkers en libellen. Ook grotere dieren zoals kippen, konijnen en vogels zijn te bewonderen. Naast de eigen tuin is er een adoptietuin met veel fruitbomen en struiken zoals, appel, peer, pruimen, bramen, kruisbessen, blauwe bessen enz. De bijen bestuiven de planten. Er wordt veel aandacht besteed aan diverse bijenhotels.

Van Stolberglaan 13 (Driemanspolder) van 11.00 – 16.00 uur

De tuin van Gerda & Robert hoort bij het bekendste plekje van Zoetermeer. Het huis bij het zwembad de Driesprong is voor velen bekend, maar weinigen kennen de tuin. Het is een oase van groen, nabij het oude dorp en is de moeite waard om te bezichtigen.

Jan Steenlaan 25 (Dorp) van 10.00 uur tot 16.00 uur

De tuin van Tineke is een ware verassing voor de tuinliefhebber. Voel je vrij om rond te lopen maar ook om even te gaan zitten en te genieten van alles wat er te zien valt. Bij mooi weer is er voor de liefhebber koffie en thee met wat lekkers op het terras en bij regen in de serre. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd die in zijn totaliteit naar de Stichting Babuba gaat.

-advertenties-

-goede doel-