20140612-19679

Ruim 2000 kinderen uit het basisonderwijs zullen komende dagen weer in het Stadstheater genieten van de musical van ZPOT. ZPOT, de toneelgroep van het openbaar onderwijs uit Zoetermeer, speelt dit jaar met veel enthousiasme en talent de musical ‘Anastasia’ voor de bovenbouw.

20140612-19684De 32 spelers zij al in januari begonnen met repeteren voor de musical, waar met de mensen van de werkgroep, de regisseurs en de zangpedagoge bij elkaar ongeveer 45 mensen aan bijdragen. ZPOT is 16 jaar geleden gestart, elk jaar is er een voorstelling, het ene jaar voor de kinderen van groep 1 t/m 4 in het Kwadranttheater en het andere jaar voor de kinderen van groep 5 t/m 8. De toneelgroep bestaat veelal uit leerkrachten uit het openbaar onderwijs van Zoetermeer. De beide regisseurs, Hans de Rooij, oud-directeur van de Meerpaal en Anja Hepp, locatiedirecteur van de Meerpaal hebben een aantal jaar geleden een regisseursopleiding gevolg.

Anastasia vertelt het verhaal van de Russische prinses, die door Rasputin uit haar paleis verjaagd wordt. Het meisje verliest haar geheugen en groeit anoniem op bij de nonnen. Eenmaal volwassen gaat zij op zoek naar haar familie. Het verhaal wordt swingend en vlot gebracht en ondanks dat de musical ruim twee uur duurt blijft het jonge publiek de hele voorstelling geboeid en stil kijken. Het verhaal speelt lang geleden, maar de thema’s zoals het verschil tussen arm en rijk, kiezen tussen oprechtheid of geld zijn ook nu nog heel actueel!

20140612-19641 20140612-19658
Veel variatie in de musical, van de opstand in Rusland tot vrolijke dans en muziek in Parijs

Anastasia is een echte musical dus er wordt van de acteurs ook wat zangkwaliteit verwacht. Zangpedagoge Annemieke Lezwyn heeft vanaf januari elke woensdag, voorafgaand aan de repetitie, met de mensen geoefend.

-advertenties-

-goede doel-