mzm 2013 3

De Protestante Wijkgemeente Zoetermeer Noord (PWZN) organiseert op 21 juni voor het tweede jaar een gezellige Midzomermarkt. De opbrengst van vorig jaar was voor 90% bestemd voor de verbouwing van de Ichthuskerk en de resterende 10% kwam bij de Voedselbank terecht.

mzm speelgoedMaar de Ichthuskerk is toch afgelopen mei opnieuw geopend? “Ja zeker”, licht initiatiefnemer Anton van Dijken toe, “De verbouwing is klaar, mede dankzij een grote groep handige vrijwilligers. En we zijn maar wat blij met ons nieuwe gebouw dat nu onderdak biedt aan een gemeente die verdeeld was over drie verschillen plekken, te weten de Olijftak, het ONC en de ‘oude’ Ichthuskerk.”

Waarom dan weer een Midzomermarkt? “Zoals bij elke verhuizing”, verklaart van Dijken, “worden er altijd bepaalde zaken onder aan de prioriteiten lijst geplaatst. We hebben nog duidelijke wensen wat betreft de verdere aankleding, de gordijnen dus, maar ook de tuin behoeft aandacht. En de bovenetage heeft dringend een nieuw plafond nodig.”

De Midzomermarkt is zeker niet uitsluitend voor ‘Ichthus-gangers’, iedereen is van harte welkom. Al was het alleen maar om het nieuwe gebouw eens van dichtbij te bekijken.

Wat kan de bezoeker verwachten? Van Dijken somt op: “Of je nou van boeken houdt, of van brocante, creaspullen, kinderspeelgoed, of van plantjes, het is er allemaal. Kinderen kunnen geschminkt worden en de drie dominees bakken de heerlijkste pannenkoeken. Er valt een gokje te wagen bij het Rad van Avontuur, het is mogelijk een nieuw kapsel te laten knippen, een mozaïekwerkstuk te maken of op een hele bijzonder sjoelbak sportief bezig te zijn. Ook kunt u op ons buitenterras een kopje koffie met zelfgebakken taart nuttigen. Er is voor elk wat wils dus.”

Op zaterdag 21 juni bent u van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur in en om de Ichthuskerk, Parkdreef 258 (Seghwaert). Kijk ook eens op www.pwzn.nl

-advertenties-

-goede doel-