visdobbersSinds 2007 huurt Sportvisserij Zuidwest-Nederland het schubvis-visrecht in de wateren van de Zoetermeerse Plas en de Broekwetering in Zoetermeer. Iedereen die in bezit is van de VISpas mag daar vissen. De gemeente heeft besloten het aantal viswateren uit te breiden, zodat er nog meer vismogelijkheden zijn voor de Zoetermeerders om een hengel uit te gooien aan de waterkant. De hengelsport is onverminderd populair onder de zowel de jeugd als volwassen. In Zoetermeer kun je uitstekend vissen op bijvoorbeeld witvis en karper.

Voor de wijziging van de Visserijwet in 2007 konden mensen, die in het bezit waren van een sportvisakte, in openbare (vaar)wateren vissen, zonder dat daarvoor andere toestemming nodig was. Sinds de wijziging van de wet is, als iemand wil vissen, een specifieke schriftelijke toestemming nodig van degene die (bijvoorbeeld door eigendom of huur) zeggenschap heeft over het water.

De gemeente Zoetermeer is eigenaar van een groot deel van de binnenwateren en wil zoveel mogelijk inwoners in staat stellen om daar te kunnen vissen. Om dit op een goede manier te organiseren verhuurt de gemeente de visrechten aan Sportvisserij Zuidwest-Nederland, die aangesloten is bij ‘Sportvisserij Nederland’. Sportvissers die een VISpas hebben, mogen vissen in de wateren die de gemeente aan Sportvisserij Zuidwest-Nederland verhuurt en die in die lijst staan.

Voor Zoetermeer zijn dat momenteel de Zoetermeerse Plas en de Broekwetering. Sinds kort is het aantal wateren dat de gemeente verhuurt flink uitgebreid, met bijvoorbeeld plassen in het van Tuyllpark en het Westerpark. Op VISplanner.nl  kunt u zien in welke wateren u vanaf vandaag nog meer mag vissen.

U kunt in het bezit van een VISpas komen door lid te worden van een hengelsportvereniging. U kunt dan in veel wateren in Nederland vissen. Een overzicht van de hengelsportverenigingen in Zoetermeer vindt u hier: www.zoetermeeractief.nl//sportclubs-watersport

-advertenties-

-goede doel-