Het jongerenwerk in Zoetermeer wordt per 1 juli 2015 aanbesteed. Dit betekent dat aanbieders van jongerenwerk zich kunnen inschrijven. Door de marktwerking kan de gemeente aanbieders kiezen met het beste aanbod. Het jongerenwerk betrekt jongeren op een positieve manier bij de stad. Ook zorgt het jongerenwerk, in samenwerking met partners, voor rust en veiligheid in de wijken.

Start experiment in Oosterheem

stichtingjongHet college van B&W vindt dat het geen vanzelfsprekendheid moet zijn om altijd dezelfde aanbieder te hebben voor het jongerenwerk. Daarom is het college vorig jaar begonnen met een experiment in de wijk Oosterheem. Het jongerenwerk wordt daar verzorgd door de nieuwe aanbieder Stichting Jong.

De proef heeft een positief effect gehad op zowel de kwaliteit als de prijs. Daarom heeft de gemeente besloten om de markt van jongerenwerkaanbieders voor heel Zoetermeer te verkennen. Ze gaat bekijken welke aanbieder(s) een aanbod kunnen doen die het beste aansluit op de wensen van de gemeente. “We kijken vooral naar het maatschappelijk effect dat de aanbieder voor ogen heeft”, aldus Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd). “Dit betekent dat we gaan sturen op resultaat”. De jongerenwerkaanbieder(s) met het beste aanbod mag/mogen per 1 juli 2015 het jongerenwerk uitvoeren.

-advertenties-

-goede doel-