20140605-19022

Raimond Pouw, initiatiefnemer van de Kledingbank, en wethouder Taco Kuiper

Raimond Pouw kreeg een grote schok te verwerken toen hij hoorde dat zijn kledingbank weg moest uit het Belvédèrebos. In allerijl werd gezocht naar een vervangende ruimte, maar deze werd niet zomaar gevonden. Nu lijkt dit ver achter hem te liggen.

20140605-19041Alle kleding moest snel opgeslagen worden en in hoog tempo werd het pand aan het Belvédèrebos schoon opgeleverd. Raimond zegt hierover: "Wij zijn de verhuurder dankbaar dat wij er mochten zitten, maar wat een klap zeg toen we hoorden dat daar een huurder in kwam. Wij moesten direct op zoek naar vervangende ruimte, maar deze was op dat moment nergens te vinden. Met hulp van velen hebben we alles naar de opslag verhuisd."

Een tijd van zoeken en praten was aangebroken. Vele verhuurders wilde wel in gesprek, maar bij het horen van het woord 'kledingbank' schrokken ze vaak terug. De opstelling van Patrick Bennink (directeur 4MKB samen met Remco Batelaan) was zeer gastvrij. Hij had geen vooroordeel over de kledingbank. "Sommige huurders dachten in eerste instantie dat de kledingbank voor de allerarmste mensen is, maar als een ondernemer over de kop gaat, heeft hij ook alle steun nodig, " zo legt Patrick uit.

Raimond Pouw en alle vrijwilligers konden relaties en pers met trots ontvangen in hun nieuwe pand. Wethouder Taco Kuiper benadrukte vlak voor de opening, hoe belangrijk een initiatief als de Kledingbank is. "Wanneer mensen het financieel zwaar hebben, kan de Kledingbank een groot verschil maken," aldus de wethouder. 

20140605-19030 20140605-18989

De Kledingbank heeft nu 1700 ingeschreven leden en groeit nog dagelijks. Naast een winkel in Palenstein zijn ze nu ook weer in Meerzicht bereikbaar. De winkel heeft naast de ruimte met kleding, ook een speelhoekje voor de kleintjes en een ruimte om koffie en thee te drinken. Raimond: "De Kledingbank is inmiddels niet alleen maar voor kleding, maar ook een plek waar mensen hun verhaal kwijt kunnen en warm ontvangen worden."

 

 

-advertenties-

-goede doel-