atlas2014Zoetermeer scoort vergeleken met vijftig andere gemeenten in Nederland bovengemiddeld op het gebied van arbeidsparticipatie. Dat blijkt uit de jongste Atlas voor gemeenten die woensdag 4 juni in aanwezigheid van 350 belangstellenden in Zoetermeer is gepresenteerd.

Aan Charlie Aptroot, trotse burgemeester van Zoetermeer, de eer om het eerste exemplaar met thema Economie en Arbeidsmarkt in ontvangst te nemen. In Zoetermeer werkt tweederde van alle inwoners tussen de 15 en 64 jaar. Daarvan werkt slechts 0,5 % met steun van de gemeente.

Op de sociaal-economische index is Zoetermeer 15e in de ranking van de 50 grootste gemeenten van Nederland. De kans op werk is voor Zoetermeerders bovengemiddeld vergeleken met de andere 49 onderzochte gemeenten.

Ook Zuid Holland Centraal, de arbeidsmarktregio waar Zoetermeer centrumgemeente van is, komt goed uit de bus. Het aandeel 15-64 jarige niet-westerse allochtonen dat de laatste 4 jaar volledig heeft gewerkt, is hier met 46,4% het hoogst van heel Nederland. In Zoetermeer is dit aandeel zelfs iets hoger; ruim 48% van de niet-westerse allochtonen is aan het werk.

De publicatie Atlas voor gemeenten 2014 is verkrijgbaar via www.atlasvoorgemeenten.nl .

-advertenties-

-goede doel-