regenboog

Leerlingen uit groep zeven van De Regenboog hebben van alle basisscholen die mee hebben gedaan aan het praktische verkeersexamen in Zoetermeer het beste gepresteerd. Vergeleken met leerlingen van 47 andere scholen in Zoetermeer maakten zij de minste fouten.

Voor wethouder Marc Rosier (verkeer en vervoer) een goede reden de winnende school afgelopen woensdag 4 juni in het zonnetje te zetten. Hij overhandigde de leerlingen van groep zeven van De Regenboog een wisselbeker en een beker die ze mogen houden. Na de uitreiking werd de wethouder door de kinderen uitgedaagd herexamen in het verkeer te doen. Van de zeven antwoorden rekende de klas er zes goed.

Het is de eerste keer dat er een wisselbeker is uitgereikt aan een school na het afleggen van het praktisch verkeersexamen. De gemeente Zoetermeer hecht veel waarde aan deze examens. “Ik ben trots op alle geslaagden. Veilig aan het verkeer deelnemen is zo belangrijk,” benadrukte de wethouder die kort memoreerde hoe trots hij was op het behalen van zijn verkeersexamen. “Voor mij is dat best lang geleden, maar ik weet dat nog goed.”

De praktische verkeersexamens in Zoetermeer begonnen ruim drie weken geleden. Van alle ruim 1.400 deelnemers, slaagde 97 procent met vlag en wimpel. Na de leerlingen van groep zeven van De Regenboog, eindigden de basisscholen De Talk als tweede en Het Palet als derde.

-advertenties-

-goede doel-