transportium-bovenAl ruim een jaar wordt er gepraat over een nieuw te bouwen Topsport ijsbaan in Nederland. De keuze tussen Zoetermeer, Heerenveen en Almere viel in juli vorig jaar gunstig uit voor Almere, maar Icedôme Almere blijkt de financiering niet rond te krijgen.

Na al enkele keren uitstel te hebben verleend aan Icedôme Almere maakte de KNSB woensdag 4 juni bekend definitief niet voor Almere te kiezen. Volgens Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, ligt “alles weer open”.

Burgemeester Aptroot is er echter al uit, Zoetermeer is dé perfecte locatie voor de nieuwe ijsbaan! “Wij staan er in Zoetermeer klaar voor”, aldus de burgemeester, “er is een grote behoefte aan ijs in deze regio.” In Zoetermeer zijn er geen problemen met de financiën zo vertelt Aptroot, de investeerders zijn er klaar voor. “In Zoetermeer wordt de ijshal gefinancierd zonder één euro belastinggeld, de overheid komt er niet aan te pas. Transportium Zoetermeer wordt geheel met privaat geld gerealiseerd. Wat is er beter dan náást Thialf in het noorden ook hier in Zoetermeer een topijsbaan?”

De ijsbaan in Zoetermeer zal bestaan uit twee maal een 400 meter baan, één professionele baan en een recreatieve baan. Daarnaast herbergt Transportium nog vele andere faciliteiten en sportmogelijkheden.

De sporters maakt het niet uit, Sven Kramer heeft al laten weten met plezier naar Zoetermeer te komen om te trainen als de faciliteiten goed zijn.

-advertenties-

-goede doel-