sh-bibliotheekIn de Perspectiefnota 2015 – 2018 houdt het college geen rekening meer met de bouw van het Stadsforum. De middelen die beschikbaar waren voor de exploitatie van het Stadsforum zullen nu ingezet worden voor de ondersteuning van de cultuurinstellingen.

Met het afblazen van de plannen voor het Stadsforum wordt 3,5 ton bespaard. Met dit geld zal het amateurtoneel, het CKC, het Stadsmuseum en de bibliotheek financieel gezonder gemaakt kunnen worden.

Robin Paalvast, wethouder financiën, wil af van ‘financiële noodmaatregelen’. Hij zoekt naar een structurele oplossing, onder andere door meer samenwerking tussen de culturele organisaties.

Er zijn onder meer plannen om in de bibliotheek nauw te gaan samenwerken met verschillende partners, zo komt er ruimte voor theatergroepen om zichzelf te presenteren en kunnen bezoekers van de bibliotheek gemakkelijk zien welke voorstellingen er zijn. Een concreet plan is om in de bibliotheek ook kaarten te verkopen voor voorstellingen van amateur theater. De bibliotheek wordt zo een plaats waar de bezoeker van verschillende instellingen informatie kan krijgen. Op 11 juni zijn alle raadsleden uitgenodigd om kennis te nemen van de nieuwe plannen van de bibliotheek.

-advertenties-

-goede doel-