E-BIKES ZOETERMEER LOW RES - 02

Sander Duymaer van Twist (links) en Ron van Nood

Op ga3punt0.nl staan acties bij elkaar die de regio Haaglanden beter bereikbaar maken. Zo kunnen werkgevers en werknemers snel en simpel kiezen voor vervoersalternatieven die de verkeersdrukte verminderen. Want het kan echt, op je werk komen zonder files. Minder autokilometers, minder files, betere doorstroming en minder luchtvervuiling en dat is gezond voor iedereen!

Astrid Homan, Mobiliteitsmakelaar Haaglanden: ”Uit ervaring weten we dat als mensen een alternatief uitproberen ze vaak verrast zijn over het gemak. Ze moeten alleen net even dat duwtje in de rug krijgen. Met de campagne Ga 3.0 motiveren we mensen anders en slimmer te reizen. Ga 3.0! Probeer eens een ander vervoermiddel.”

                                                                                                                              

Probeer een e-bike. Elke werknemer die woont of werkt in de regio Haaglanden kan tussen 22 mei en 1 november 2014 gratis 2 weken lang een e-bike proberen. Fietsen op een e-bike is fietsen alsof je altijd wind mee hebt! Voor je het weet, ben je kilometers verder en heb je je conditie een boost gegeven.

Sander Duymaer van Twist en Ron van Nood beiden werkzaam bij de gemeente Zoetermeer zijn de eersten die de e-bike gaan uitproberen. Ron van Nood: “Met de auto kom ik soms dagen amper buiten. Daar ga ik nu verandering in brengen.” Sander Duymaer van Twist heeft een andere reden om deel te nemen: ”Ik vraag mij af of het wel nodig is om twee auto’s te hebben, de e-bike kan daarop een antwoord zijn.”

Wil je meedoen en ook een e-bike uitproberen? Ben jij ook al 3.0? Ga naar www.Ga3punt0.nl

Naast de e-bike uitprobeer actie is er ook ‘Ga toch fietsen’. Hierbij worden medewerkers opgeroepen de fiets naar het werk te nemen. Voor elke 100.000 kilometer doneert het Stadsgewest Haaglanden 600 euro voor het goede doel. Binnenkort start ook de MobiliteitsAward 2014-2015 waarbij medewerkers met een goed mobiliteitsidee maximaal 15.000 euro kunnen winnen om het idee uit te voeren.

Deelnemende fietshandelaren waar u een e-bike kunt halen om uit te proberen:

•              Hans Struijk, Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-