speelnatuur spelen 7Woensdag 11 juni is het Nationale Straatspeeldag. Op die dag staat in Nederland het buitenspelen centraal. Op de website www.buitenspeeldag.nl wordt uitgelegd waarom op deze dag kinderen gestimuleerd worden om naar buiten te gaan.

In Zoetermeer organiseert Stichting MOOI in samenwerking met diverse partners in de wijken Buytenwegh, Palenstein en Seghwaert, een buitenspeeldag.

Palenstein

In de Tipituin wordt de Straatspeeldag om 13.00 uur geopend door Mariëtte van Leeuwen. Daarna worden de kinderen uitgenodigd om in en rondom de Tipituin te komen spelen. Zij kunnen broodjes bakken, zonnebloemen planten, gezonde frietjes maken en schminken. Daarnaast zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten onder leiding van de sportbuurtcoach. Uiteraard zijn alle buurtbewoners van harte welkom om mee te genieten.

Seghwaert

In samenwerking met buurtvereniging ’t Weideveld, het kinderwerk van MOOI en Brede School worden er in en rondom het buurtgebouw aan de Koeienweide 2 allerlei activiteiten georganiseerd. Op straat en op het gras naast het buurtgebouw, kunnen kinderen meedoen aan verschillende spelletjes. Er wordt zumba gedanst en er is een wedstrijd straattekenen waar leuke prijsjes te winnen zijn. Dit alles vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur.

Buytenwegh

Op de Straatspeeldag in Buytenwegh is het de bedoeling om een aantal reguliere activiteiten, die altijd op woensdagmiddag plaatsvinden, bij elkaar te brengen rondom het schoolplein van basisschool ’t Schrijverke aan de Carry van Bruggenhove. Het kinderwerk van Stichting MOOI verzorgt oud- Hollandse spelletjes en kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals bodemdiertjes zoeken en/of natuurparfum maken. Het jongerenwerk zorgt voor een voetbalactiviteit, het Panna Knock out toernooi. Ook wordt er een knutselactiviteit aangeboden en is er een springkussen. De activiteiten starten om 13.00 uur en om 16.00 uur is het einde van de Straatspeeldag in Buytenwegh.

-advertenties-

-goede doel-