Kids CornerKern Kinderopvang Zoetermeer is onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep, de KNHB en de Gemeente Zoetermeer hebben de handen ineengeslagen om kinderen een WK Hockey beleving te laten ervaren. Via basisscholen krijgen leerlingen uit Zoetermeer de kans om de Rabobank Hockey World Cup te bezoeken. De kinderen van groep 5 tot en met 8 krijgen een programma aangeboden op het gebied van sport, gezonde voeding en cultuur. Ze mogen ook een échte WK Hockey wedstrijd bijwonen.

 

WK-beleving mogelijk maken voor ieder kind

Naar het WK HockeyTijdens de Rabobank Hockey World Cup 2014 van 31 mei tot en met 15 juni 2014 strijden de Nederlandse teams tegen de beste landenteams om de wereldtitel. Niet ieder kind heeft de kans om zelf zo’n bijzonder topsportevenement te bezoeken. De SWKGroep is een onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Door samenwerking en verbinding geven zij invulling aan hun visie dat het beter kan in kinderopvang, onderwijs, zorg en welzijn. In dit geval door kinderen via basisscholen de kans te bieden het WK Hockey te bezoeken. In totaal krijgen 20.000 kinderen deze kans. De helft hiervan op uitnodiging van de SWKGroep. Daarnaast is de SWKGroep voor alle kinderen op het WK Hockey actief. Tijdens het WK Hockey kunnen alle kinderen in de SWKGroep Kids Corner genieten van ouderwets en nieuwerwets spelen, creatieve activiteiten, muziek en ontspanning. Ze kunnen ook meedoen aan verschillende muzikale workshops.

Sport en bewegen belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen

Door te sporten en bewegen krijgt een kind meer zelfvertrouwen en discipline. Bewegen prikkelt de hersenen en het helpt zintuigen verder te ontwikkelen. Sporten helpt bij ontspannen en verbetert het concentratievermogen. Daarom is 2014 het jaar van sport & bewegen op alle kinderopvanglocaties van Kern Kinderopvang Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-