WandelenOp 5 juni 2014 vieren de Hindoestaanse Zoetermeerders 141 jaar migratie van Hindoestaanse contractarbeiders naar de Nederlandse plantages in Suriname. In 1873 arriveerden de eerste Brits-Indische contractarbeiders in Suriname. Honderd jaar later, voorafgaand aan de onafhankelijkheid van Suriname, migreerden grote groepen Hindoestanen naar Nederland. Het leeuwendeel van hen vestigde zich in de regio Haaglanden, waaronder Den Haag en Zoetermeer.

Anno 2014 wonen er in Zoetermeer circa 8.000 Zoetermeerders met een Hindoestaanse achtergrond. Zoetermeer is de vijfde grootste stad met de meeste Hindoestaanse migranten. Gebleken is dat Hindoestanen weinig aan sport en bewegen doen. Daarom organiseren de Surinaamse organisaties ter gelegenheid van 141 jaar migratie op zaterdag 7 juni een wandeltocht voor alle Zoetermeerders, in samenwerking met atletiekvereniging Ilion.

De PvdA ondersteunt dit initiatief omdat de PvdA sport en bewegen, ook voor Hindoestanen, wil bevorderen. Daarnaast voelt de PvdA zich van oudsher met de Hindoestaanse gemeenschap verbonden. Start en finish liggen bij Ilion in het Van Tuylpark. Bestuurs- en fractieleden van de PvdA lopen mee en willen graag tijdens de wandeling met Zoetermeerders in gesprek gaan over wat hen bezighoudt en wat ze van onze stad vinden. Voor alle wandelaars ligt er een leuke PvdA-attentie klaar.

Deelnemers kunnen een keuze maken voor een wandeltocht van 3, 5 of 7 km. De wandeltocht begint om 11.00 uur met een warming up en eindigt natuurlijk ook met een cooling down. De langste wandeltocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Na de migratieloop gaan fractie- en bestuursleden in gesprek met de sportverenigingen in Zoetermeer, om van hen te horen wat zij van de politiek verwachten als het gaat om het sportbeleid en om input te vergaren voor het verkiezingsprogramma.

Loopt u ook mee? U bent van harte welkom! Maak kennis met andere Zoetermeerders en pak meteen een gezonde dosis beweging mee! U kunt zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-