Houdt u meer van natuur dan van voetbal?

foto ruilbeurs gr.bl. 1Groei & Bloei, afdeling Zoetermeer houdt op dinsdag 17 juni een Guerilla Gardening fietstocht van ongeveer 2 uur. De fietstocht gaat door het centrum en onderweg wordt gestopt om saaie stukjes groen wat op te fleuren!

De boomspiegels, het stuk grond pal onder de boom, zijn vaak een beetje saai, met alleen wat gras en onkruid. De guerilla gardening actie van Groei & Bloei wil hier iets aan doen! Het is nog een verrassing waar de tocht heen gaat en welke plekjes aangepakt worden. Groei & Bloei zorgt voor al het groen: plantjes, struikjes en zaaigoed, u neemt een schepje mee.

In de Nationale Tuinweek, van 14 tot en met 21 juni wilde de Zoetermeerse afdeling van Groei & Bloei eens iets anders bedenken om het ‘kleine’ groen rond perkjes en bomen extra onder de aandacht te brengen. Het moest iets verrassends zijn, een beetje spannend… Het team van 4 vrijwilligers die de activiteit organiseren kwamen al brainstormend op het idee van het guerilla gardening. Met weinig inspanning wordt zo de omgeving opgefleurd en mooier gemaakt.

Mocht u een stek van een plant uit uw tuin hebben dan kunt u deze meenemen. Planten kunnen geweigerd worden als ze niet in het straatbeeld passen of niet op die plek kunnen groeien. Gemakkelijke plantjes die het vrijwel overal goed doen en er mooi uitzien zijn bijvoorbeeld vrouwenmantel of ooievaarsbek. Onderweg wordt door leden van de vereniging ook uitleg gegeven over de beplanting van tuinen en perkjes en tips hoe u het zelf kunt aanpakken.

Aanmelden via het inschrijfformulier op de website www.groei.zoetermeer.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 079-3315123. Aantal deelnemers is 20.

-advertenties-

-goede doel-